Bedwants

Introductie

Bedwantsen komen de laatste jaren weer steeds vaker voor in Nederland en kunnen een enorm probleem zijn in  woonhuizen op schepen en hotels. Bedwantsen leven voornamelijk slaapvertrekken en houden zich schuil in naden en kieren dicht bij het hoofdeinde van bedden. Een bedwants verlaat zijn schuilplaats gemiddeld een keer per week voor een bloedmaaltijd bij de gastheer. Bedwantsen zuigen zich dan helemaal vol met bloed en keren terug naar hun schuilplaats.

Bedwantsen zijn roodbruin van kleur, vlak na een maaltijd kan de kleur donkerrood zijn.
Het lijf van een bedwants heeft een ovale vorm en de bovenzijde van het lijf is plat.
Vrouwtjes bedwantsen zijn 5-10mm groot, mannetjes bedwantsen zijn 5-8mm groot.
De eitjes van bedwantsen worden meestal langs wanden  ( achter plinten ) afgezet.
De duur van ei tot volwassen bedwants is circa 2 maanden, ieder volwassen vrouwtje legt circa 180 eitjes tijdens haar leven. De maximale leeftijd van een bedwants is circa 14 maanden.

Bijzonderheden: Bij de juiste tempratuur 22C kunnen bedwantsen wel 30 weken zonder voedsel.

 

Waarschuwing.
Zodra er activiteit van bedwantsen is geconstateerd direct contact opnemen met een ongedierte bestrijder.
Nooit spullen in huis gaan verplaatsen hierdoor zal het probleem zich door het hele huis verspreiden.

Probleem

Bedwantsen kunnen ziekte kiemen dragen en verspreiden. Ook veroorzaken bedwantsen pijnlijke bulten en opgezwollen plekken bij de gastheer.

Oplossing

Wanneer een besmetting van bedwantsen  is geconstateerd kan er contact worden opgenomen door te bellen of een email te sturen naar De Ongedierte Expert. Er zal dan geheel vrijblijvend een inspectie worden uitgevoerd door een van onze medewerkers. Na deze inspectie zullen de geconstateerde  problemen worden besproken en de oplossingen die er zijn om het bedwantsen  probleem te verhelpen.

Bestrijding

Tijdens de bestrijding zal er een langdurig werkende insecticiden worden aangebracht op plaatsen waar de bedwantsen zich schuil houden en waar sporen van activiteit van bedwantsen zijn geconstateerd tijdens de vrijblijvende inspectie. Het aantal bezoeken dat nodig is om de bedwantsen te bestrijden is zeer afhankelijk van hoogte van de besmetting. De bezoek frequentie en bijbehorende kosten zullen worden besproken tijdens de vrijblijvend inspectie.

Weren

Zodra de Bestrijdings actie het gewenste resultaat heeft bereikt en er geen activiteit van bedwantsen  meer is. Zal de service medewerker adviezen geven om een nieuwe bedwantsen besmetting in de toekomst te voorkomen. Deze adviezen zijn geheel vrijblijvend.

Gebeten door bedwant?