Muggen

Introductie

Muggen worden tegen de schemering actief en vliegen vooral tijdens de nacht. Vrouwtjes muggen kunnen steken dit kan een vervelende huidirritatie veroorzaken. Muggen komen veel voor in water rijke steken en nabij stilstaand water. Vooral in juli, augustus en september worden er zeel veel muggen waargenomen. Vrouwtjes muggen leggen circa 100 eitjes, de duur van eitje tot volwassen mug is 10-14 dagen. De Maximale leeftijd van een mug is 40-60 dagen.

 

Algemeen weringsadvies.

Ramen en deuren s ’avonds en s ’nachts zoveel mogelijk gesloten houden of voorzien van horren. Vissen aanbrengen in vijvers als natuurlijke vijand.

Probleem

Vrouwtjes muggen kunnen steken wat een vervellende huidirritatie kan veroorzaken.

Ook kunnen een aantal muggen soorten ziektes overbrengen zoals malaria, gele koorts en elefantiasis.

Oplossing

Indien werings maatregelen niet genoeg zijn, kunnen wij u woning behandeling met een langdurig werkende insecticiden. Hierdoor zal de overlast met minimaal 95% afnemen.

Bestrijding

Tijdens de bestrijding zal de service medewerker een langdurig werkende insecticiden aan brengen op de rust plaatsen van muggen. Dit middel heeft een werkingsduur van circa 4-6 maanden.

Na de behandeling mag de woning 2 uur niet worden betreden, na deze 2 uur de ruimten die behandeld zijn goed ventileren. 

Weren

Na de bestrijdings actie zal de service medewerker adviezen geven om muggen overlast in de toekomst te proberen te voorkomen.

Muggensteek?