Vlooien

Introductie

De meest voorkomende vlooien soorten in Nederland zijn de katten vlo en honden vlo. Deze hebben nagenoeg het zelfde uiterlijk en zijn vaak alleen van elkaar te onder scheiden onder een vergrootglas. Een wijfje ( vrouwtjes vlo ) legt na iedere bloedmaaltijd 4 tot 8 eitjes. (enkele honderden tijdens haar levensduur) Een volwassen vlo kan circa 1 jaar oud worden.

Probleem

Vlooien kunnen huidirritatie veroorzaken en vlooien kunnen fungeren als overbrengers van ziekten. Vlooien kunnen ook een enorme plaag zijn voor u huisdieren. (vroegtijdige signalering en een efficiënte betrijding voorkomt veel ellende)

Oplossing

De oplossing is een behandeling met een langdurig werkende insecticiden. Dit middel heeft een nawerking van 4-6 maanden. Dit is nodig omdat het bestijdings  middel alleen de levende exemplaren dood en niet door de cocon van de ei pakketten kan doordringen.

Zodra de ei pakketten ( cocons ) uitkomen komen deze als nog in aanraking met het middel.

De vlooien overlast zal dan ook volledig verholpen zijn binnen 2-4 weken. 

Bestrijding

Tijdens de bestrijding zal de service medewerker een langdurig werkende insecticiden aan brengen op de plaatsen waar vlooien zich schuil houden.. Dit middel heeft een werkingsduur van circa 4-6 maanden.

Na de behandeling mag de woning 2 uur niet worden betreden, na deze 2 uur de ruimten die behandeld zijn goed ventileren.

Weren

U Huisdieren regelmatig controleren op vlooien, en goed stofzuigen vlak voor de vakantie.

Vlooienbeet?